Wereldkampioen luchtgitaar is geen Belg

In het Finse Oulu is de Amerikaan Eric ‘Mean Melin’ Melin wereldkampioen luchtgitaar geworden met een interpretatie van ‘Hash Pipe’ van Weezer. De Belg Corentin Fermont eindigde tiende.

De Amerikaan Eric Melin is in het Finse Oulu wereldkampioen luchtgitaar geworden. Hij haalde het van zijn landgenoot Doug ‘The Thunder’ Stroock met een interpretatie van ‘Hash Pipe’ van de alternatieve rockband Weezer. Onze landgenoot Corentin ‘Airgus’ Fermont eindigde op de tiende plaats.

Op het WK luchtgitaar worden de deelnemers beoordeeld op hun rock- of heavy metal-gitaarsolo’s. Het enige wat ze niet mogen gebruiken, is een gitaar zelf. In de plaats moeten ze een charismatische présence in combinatie met stevig potje headbanging leveren.

‘Wij doen niet alsof we gitaar spelen. We spelen ook geen onzichtbare gitaren. We spelen gewoon luchtgitaar’, zegt de nieuwe wereldkampioen. Een koud kunstje? Oefen zelf eens op het nummer waarmee ‘Mean Melin’ de wereldtitel binnenhaalde. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content