Welk festival zou jij dit weekend moeten bezoeken?

Zin in een muzikaal dagje uit dit weekend? Maar liefst zes festivals gaan vrijdag van start. Wij helpen je een handje als je door de bomen de festivalweide niet meer ziet.

Welk festival zou jij dit weekend moeten bezoeken?
© Jorik Leemans

Linkerwoofer: 5 en 6 augustus op de Boeienweide in Antwerpen

Met namen als K’s Choice, Clement Peerens Explosition, De Jeugd Van Tegenwoordig en Bent Van Looy belooft Linkerwoofer ook dit jaar voor het nodige muzikale genot te zorgen. Kreeg je de kinderen niet op tijd bij de schoonouders gedropt? Geen nood: op zaterdag staat Kapitein Winokio klaar voor de allerjongsten.

Tickets en info: www.linkerwoofer.be

Absolutely Free Festival: 5 en 6 augustus vlakbij C-Mine in Genk

Is het mileu jouw stokpaardje, dan zit je goed op het Absolutely Free Festival. De inkomprijs? Drie gebruikte batterijen. Heb je dan nog drie euro over kan je bijdragen aan het Absolutely Free Forest, een bos dat jaarlijks weer een beetje groter wordt. Op het podium zal je onder meer Raketkanon, Blood Red Shoes en Cocaine Piss herkennen.

Info: kissmyaff.be

Festival Dranouter: van 5 tot en met 7 augustus in Dranouter

Met 42 jaargangen is Dranouter een vaste waarde in het festivallandschap. Op de affiche van deze editie prijken onder meer Michael Kiwanuka, Tourist LeMC, Arno, Balthazar en Trixie Whitley. De animatie op het festivalterrein is ideaal om je kinderen minstens enkele uren zoet te houden.

Tickets en info: www.festivaldranouter.be

Lokerse Feesten: van 5 tot en met 14 augsutus op de Grote Kaai in Lokeren

Van de metalheads van Limp Bizkit tot de nieuwe lichting K3-meisjes: als je je gading niet vindt op de Lokerse Feesten, moet menig festival een heuse strijd zijn. Tien dagen lang leent de Grote Kaai van Lokeren zich uit aan verschillende artiesten uit alle categorieën.

Tickets en info: www.lokersefeesten.be

Brussels Summer Festival: van 5 tot en met 14 augustus in het centrum van Brussel

Peter Doherty, Hooverphonic en Hyphen Hyphen zijn slechts enkele van de vele namen tijdens het tiendaagse Brussels Summer Festival. De Kunstberg, La Madeleine en het Paleizenplein worden omgetoverd tot gelegenheidsfestivalweides.

Tickets en info: bsf.be

Reggae Geel: 5 en 6 augustus in Belse Bossen in Geel

Voor wie het nog even wachten blijft op vakantie in het buitenland, is Reggae Geel de ideale oplossing. Dit stukje Jamaica in de Kempen ontvangt dit jaar artiesten als Lee Scratch Perry, Junior Reid en Lost Ark Sound.

Tickets en info: www.reggaegeel.com

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content