Weezer covert Foster the People

Uit onze hoofden geraakt het alvast niet meer: ‘Pumped Up Kicks’ van Foster the People. Dat is wellicht ook het geval bij de mannen van Weezer; zij coverden het nummer vorige week tijdens hun Noord-Amerikaanse tour.

Onderstaand fanfilmpje toont de cover van ‘Pumped Up Kicks’ gebracht door zanger Rivers Cuomo en co tijdens hun set in het Pacific Amphitheatre in Los Angeles. De band waagde zich eerder al aan zulke covers; vorig jaar mochten MGMT en Lady Gaga eraan geloven. De band, bekend van nummers als ‘Buddy Holly’ en ‘Beverly Hills’, coverde tijdens dit optreden ook zoals gewoonlijk ‘Paranoid Android’ van Radiohead.

Cubbie Fink, bassist bij Foster the People, vond het ‘mind-blowing’ om gecoverd te worden door Weezer. Frontman Mark Foster voegde daar nog het volgende aan toe: ‘Negen jaar geleden ontmoette ik Rivers Cuomo op een feestje en hij leerde me ‘Say It Ain’t So’ spelen op de akoestische gitaar. Om hem negen jaar later een van mijn nummers te zien spelen is dus echt fantastisch. Ik kan niet wachten om hem opnieuw te ontmoeten en hem te laten herinneren aan dat verhaal.’

Op 18 augustus speelt Foster the People op Pukkelpop in Hasselt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content