WEEKENDTIP: Chris Jagger in Honky Tonk Bunker

Bluesmuzikant Chris Jagger, broer van Rolling Stones’ zanger Mick Jagger, brengt zaterdag 5 maart een mix van blues en rock-‘n-roll in de Honky Tonk Bunker in Dendermonde.

Chris Jagger is met zijn 63 jaar vier jaar jonger dan zijn oudere broer Mick Jagger, zanger van de wereldberoemde Rolling Stones. Op de vraag hoe hij zijn muziek in één zin zou beschrijven, antwoordde Chris ’thought provoking and good for dancing’, een leuke mix die zowel aanzet tot denken als dansen.


Samen met zijn band Atcha en Charlie Hart, die nog muziek maakte samen met Eric Clapton, brengt hij een avondje blues in de Honky Tonk Bunker in Dendermonde. De dag ervoor speelt hij in de Handelsbeurs van Gent.


Jagger zal nog enkele maanden door Europa toeren en hoopt binnenkort nog eens een studio onveilig te maken. Hij antwoordt het ‘wonderful’ te vinden het broertje van Mick Jagger te zijn, maar hij zegt er wel al lachend bij: “I never made a living from my music, I’m still trying”, wat zoveel betekent als: “Financieel kan ik moeilijk van mijn muziek leven, maar ik blijf proberen.”


Het is de eerste keer dat Chris Jagger in de Honky Tonk Bunker optreedt. De zaal houdt er een jazztraditie van zo’n 45 jaar op na. “Vroeger nodigden we de grote levende legendes uit New Orleans uit, maar die zijn helaas allemaal overleden. Tegenwoordig proberen we de nieuwe generatie een jazzpodium te bieden”, vertelt Mon Heuvinck, één van de drijvende krachten van deze jazzclub. In de Honky Tonk Bunker traden al grote artiesten op zoals Toots Thielemans, Ray Charles, BB King en Curtis Mayfield. “De bunker maakt deel uit van het oude bastion van het fort van Dendermonde. Door de rondboog heeft het een uitstekende akoestiek. Er werden zelfs al heel wat opnames gemaakt”, aldus Mon Heuvinck.


Wie er op zaterdag 5 maart bij wil zijn, kan maar beter zijn ticket reserveren, het optreden is bijna uitverkocht. Meer informatie vind je hier.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content