Waarom Taylor Swift haar eerste zes albums opnieuw wil opnemen

Taylor Swift en Scooter Braun © iStock
Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Met haar plan om haar eerste zes albums opnieuw op te nemen bewijst Taylor Swift dat ze niet klein te krijgen is. Ook niet door Scooter Braun. Het relaas van de ingewikkeldste popvete van het jaar.

2006

Taylor Swift wordt ontdekt door Scott Borchetta en tekent op haar vijftiende een platencontract bij diens gloednieuwe Big Machine Records, waar ze zal vertoeven tot ze in 2018 naar Universal overstapt.

2009

Kanye West onderbreekt Swifts dankwoord tijdens de VMA’s en declameert vanaf het podium dat Beyoncé de enige echte rechtmatige eigenaar is van de trofee voor beste videoclip. Een pijnlijke zaak voor alle betrokkenen.

Waarom Taylor Swift haar eerste zes albums opnieuw wil opnemen
© .

2010

Swift laat Justin Bieber, een klant van Scooter Braun, het voorprogramma van haar Fearless-tour verzorgen.

februari 2016

Kanye West brengt The Life of Pablo uit. In het nummer Famous rapt hij: ‘I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous.’

maart 2016

Braun wordt de manager van Kanye West.

Swift vs Braun: 0-1

juni 2016

In de videoclip bij Famous deelt West het bed met een naakte Taylor Swift lookalike. Swift is niet blij.

juli 2016

Kim Kardashian lekt een telefoongesprek tussen West en Swift waarin te horen is hoe die laatste haar goedkeuring geeft voor de tekst van Famous. De hashtag #KimExposedTaylorParty is trending op Twitter. Ook Justin Bieber doet mee en deelt op Instagram een foto van zichzelf, Braun en West met het bijschrift ‘Taylor Swift what up’.

Swift vs Braun: 0-2

30 juni 2019

Media melden dat Ithaca Holdings, het mediabedrijf van Scooter Braun, Big Machine Records koopt en zo de masteropnames van Swifts eerste zes albums in handen krijgt.

Swift beweert dat ze niet op de hoogte was en reageert met een lang Tumblr-bericht waarin ze de deal haar ergste nachtmerrie noemt en Braun beschuldigt van jarenlang pestgedrag. Onder de hashtah #WeStandWithTaylor betuigen swifties, zoals haar fans zichzelf noemen, hun steun aan de popster.

Waarop Scott Borchetta een bericht publiceert met de titel So, It’s Time for Some Truth…en zegt dat Swift wél van de deal wist en de kans had gekregen om de rechten van haar muziek te kopen in ruil voor een verlenging van haar contract bij Big Machine. Kunt u nog volgen?

Swift vs Braun: 1-4

1 juli 2019

Demi Lovato en Justin Bieber nemen het op voor Braun.

Sky Ferreira, Halsey, Cara Delevingne, Katy Perry, Cher en Iggy Azalea nemen het op voor Swift. Een swiftie deelt een printscreen van Brauns Instagramstory waarin hij opschept dat hij Taylor Swift ‘gekocht’ heeft. Komt niet sympathiek over.

Swift vs Braun: 3-5

2 juli 2019

Sia noemt Braun op Twitter ‘a good kind man’.

Fans van Taylor Swift delen een oude foto van Sia met een zwart geschilderd gezicht (om te passen bij haar decor) en het bijschrift Blackface. Niemand weet wat dat ermee te maken heeft.

21 augustus 2019

Swift kondigt aan dat ze haar eerste zes albums opnieuw wil opnemen zodat ze de rechten deze keer wél zelf bezit.

Swift vs Braun: 4-5

23 augustus 2019

De popster brengt haar nieuwe album Lover uit. Volgens Rolling Stone een ‘career-capping masterpiece’, volgens anderen wel oké.

Braun feliciteert Swift met haar ‘briljante album’.

Swift vs Braun: 6-5

De heisa is nog niet helemaal gaan liggen en wie gelijk had, zullen we allicht nooit helemaal weten, maar Taylor Swift komt in ieder geval als winnaar uit het gekibbel. Alweer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content