Waarom de zomer van 2019 een Hot Girl Summer is

© GF
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Rapper Megan Thee Stallion zette onbewust een van dé trends van de zomer in gang.

De feiten

Megan Thee Stallion beleeft een topjaar. De rapster uit Houston scoorde met Big Ole Freak en Cash Shit internethits, bracht met Fever haar eerste, veelbesproken mixtape uit en leende haar nummer Hot Girl aan de begingeneriek van de nieuwe HBO-reeks A Black Lady Sketch Show.

Tom Hanks
Tom Hanks

Het opkomend talent refereert in haar muziek en artwork al langer naar zichzelf als ‘H-town hottie’ en ‘Hot Girl Meg’ en noemt haar fanleger enthousiast de hotties. Het was een van die hotties die in mei een selfie online zwierde met het bijschrift ‘I heard it’s a hot girl summer’ en zo onbewust andere fans aanspoorde om hetzelfde te doen. Wat begon als een meme, groeide uit tot een heuse beweging: de hashtag #hotgirlsummer is intussen meer dan vierhonderdduizend keer gebruikt op Instagram. Zelfs Miley Cyrus en Tom Hanks (foto) doen mee, al is die laatste zich daar niet eens van bewust. Hot girl summer heeft immers niets te maken met strakke bikinilijven. Of toch niet noodzakelijk. ‘Het gaat om vrouwen – en mannen – die onbeschaamd zichzelf zijn, zich amuseren en geen zak geven om wat anderen van hen vinden’, aldus Megan Thee Stallion zelf. Dat is exact zo vaag als het klinkt. Iedere nacht met een ander in bed belanden? Hot girl summer! Een hele week ongewassen in de zetel hangen en Netflix kijken? Eveneens hot girl summer! Zolang u het met voldoende zelfvertrouwen doet, kan alles.

Zoals eender welke internethype werd hot girl summer na verloop van tijd gekaapt. Er was ‘city boy summer’, een soort machovariant voor mannen die het moeilijk hebben met zelfverzekerde vrouwen. ‘Christian girl autumn’ bood dan weer tegenwind met memes van witte gelovige vrouwen met inwisselbare outfits en een voorliefde voor pumpkin spice lattes. Maar geen enkele variant kan opboksen tegen het origineel. Op 9 augustus bracht Megan Thee Stallion dan Hot Girl Summer uit, het officiële anthem, waarop ook Nicki Minaj en Ty Dolla $ign te horen zijn. De perfecte badass soundtrack om hot girl summer zo stilletjesaan af te ronden. De rapper liet immers weten dat ‘hot nerd fall’ voor de deur staat: weldra trekt ze opnieuw naar de universiteit om haar studies af te maken.

De trivia

  • Uiteraard sprong ook de bedrijfswereld op de kar. Volgens hamburgerketen Wendy’s is hun limonade het enige echte hot girl summer-drankje, Maybelline probeerde via de trend cosmetica te verkopen en Forever 21 maakte er per ongeluk ‘hot girl summah’ van. Megan Thee Stallion wil haar catchphrase nu via copyright beschermen.
  • De rapper is zich bewust van de nadelen van zo’n hete zomer. Op sociale media uit ze geregeld haar bezorgdheid over de opwarming van de aarde en raadt ze fans aan om herbruikbare zakjes te gebruiken en minder vlees te eten. Het moet nu ook weer niet té hot worden.
  • Mocht u Megan Thee Stallion een gekke naam vinden: eigenlijk heet ze Megan Pete, maar haar 1,78 meter leverde haar de bijnaam ‘Stallion’, Engels voor hengst, op.
Waarom de zomer van 2019 een Hot Girl Summer is

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content