VUURWERK @ Pukkelpop: Zweterig en zweverig

Vuurwerk © Thomas Sweertvaegher
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Klankkunstenaar Thieu Seynaeve, gitarist Sjam Janssens en knoppendraaier-zanger Jergan Callebaut staken in een zweterige Castello niet het soort vuurwerk af dat van begin tot eind knettert, maar dat eerder langzaamaan zijn climax bereikt.

Aan de hand van zweverige beats, mystieke zwart-witte visuals en flitsende strobolichten creëerde het Brusselse trio VUURWERK een totaalervaring. Ze gaven een party waar niet noodzakelijk de hele tijd gedanst hoefde te worden, maar waar ook plaats was voor wat melancholie.

Aantrekken en afstoten

Max Colombie van Oscar and the Wolf, die op meerdere tracks (Wakening, G.R.I.P.) van VUURWERK te horen is onder het alias Climb X, was helaas niet van de partij. Wel kwam Sylvie Kreusch van Soldier’s Heart voor warrior spelen in de gelijknamige song, die ging over magnetisme, over aantrekken en afstoten. ‘I used to be a warrior’, zong ze. ‘Then again you keep changing plans / you keep taking blood from these broken hands’.

Duistere dance

Niet veel later werd ook Justine Bourgeus van School is Cool, wiens Black Dog Panting aan het begin van de set al live geremixt werd, erbij geroepen. Zij kroop in de huid van de Deense nimf Lydmor tijdens een remix van Arsenals Temul (Lie Low) en haalde nadien haar viool boven voor het tot een duistere dancetrack verheven Bunker van Balthazar.

Op een full-cd van VUURWERK is het nog voor onbepaalde tijd wachten, maar aan een handvol ep’s en remixes had het Brusselse trio op Pukkelpop genoeg om een set in elkaar te puzzelen die van de eerste tot de laatste noot spannend bleef.

SETLIST: Black Dog Panting (School is Cool remix) / Sneeuw / Warrior (ft. Sylvie Kreusch) / Wakening / Lone / G.R.I.P. / Temul (Lie Low) (Arsenal remix) / Minnesota (Bon Iver Remix) / Slowburner / Bunker (Balthazar Remix)

Ook onze fotograaf was bij het concert van VUURWERK. Zijn beeldverslag lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content