Vooruit met uw muziek!

U noemt zichzelf graag ‘muzikant’? U speelt solo slim of heeft een bandje? En u smeekt te pas en te onpas bij wildvreemden om een duwtje in de rug? Dan is Fnac Unsigned Music Talents iets voor u!. Het muziekconcours is aan zijn vierde editie toe, en Knack Focus is deze keer ook van de partij.

U noemt zichzelf graag ‘muzikant’? U speelt solo slim of heeft een bandje? En u smeekt te pas en te onpas bij wildvreemden om een duwtje in de rug? Dan hebben wij goed nieuws voor u: Fnac Unsigned Music Talents is aan zijn vierde editie toe, en Knack Focus en ons Franstalige zusterblad Focus Vif zijn deze keer ook van de partij.

Het opzet blijft onveranderd: het muziekconcours richt zich op bands, producers en muzikanten die de ambitie hebben om van hun hobby hun beroep te maken. De winnende band krijgt een videoclip (met dank aan de équipe van Moodio TV), vijf dagen opnametijd in de prestigieuze ICP studio in Brussel, een minitournee langs de Fnacafdelingen, een professionele fotoshoot en – laatst, maar niet in het minst – media-aandacht in dit eigenste blad.

Kandidaten die zich geroepen voelen, hebben nog tot 15 oktober de tijd om zich in te schrijven via de site van Unsigned Music Talents. Hoe? Door een demo op te laden met vier songs, waarvan er minstens drie van eigen makelij zijn (lees: geen covers). Een jury bestaande uit muzikanten, muziekjournalisten, labelbazen en concertorganisatoren zal daarop tien groepen uitnodigen om deel te nemen aan de halve finales op 6/11 in de Gentse Vooruit en op 13/11 in het Brusselse La Maison du Peuple).

Vijf finalisten vechten dan op 27/11 in Petrol, Antwerpen onder elkaar uit wie de winnaar wordt. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs toegekend door de lezers van Knack Focus en Focus Vif – zij zullen hun stem kunnen uitbrengen via onze sites, waarop filmpjes van de optredens te zien zullen zijn.

Karel Degraeve

Fnac Unsigned Music Talents
Inschrijven via unsignedmusictalents.be vóór 15/10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content