Voormalig huis Ian Curtis staat te koop

© nvt

De voormalige woning van de frontman van Joy Division staat te koop. Om te vermijden dat projectonwikkelaars het huis platleggen, hebben fans een crowdfundingcampagne opgestart om er een museum van te maken.

Het huis in Macclesfield waar held Ian Curtis tot zijn laatste dagen woonde, staat te koop. Volgens de lokale makelaars moet het ‘uitstekend geleden vastgoed met twee kamers’ omgerekend 177.000 euro opbrengen. Opmerkelijk: in de advertentie wordt er met geen woord gerept over het muzikale erfgoed van de iconische zanger.

Uit vrees dat projectontwikkelaars het huis zouden opkopen en platleggen, willen fans van de legendarische band via crowdfunding geld inzamelen zodat ze zelf eigenaar kunnen worden en de plek inrichten als een soort museum slash heilige plek. 230.000 euro is het beoogde bedrag.

Ian Curtis werd geboren in Stretford, maar verhuisde naar Macclesfield waar als kleine jongen ook naar school ging. Eind jaren 70 woonde hij er samen met vrouw Deborah en dochter Nathalie. Op 18 mei 1980 beroofde de zanger zich van het leven in de keuken van de woning. Hij was toen 23.

Curtis maakte zich onsterfelijk met songs als ‘Love will tear us apart’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content