Voormalig drummer AC/DC even opnieuw achter de tralies, maar weer vrij

© AFP

Phil Rudd, gewezen drummer van de rockband AC/DC, is onder borgtocht opnieuw vrijgelaten uit de cel in Tauranga, op het Nieuw-Zeelandse Noordereiland. Hij was zondag opgepakt omdat hij de voorwaarden van zijn huisarrest niet had nageleefd.

De 61-jarige Phil Rudd werd begin deze maand tot acht maanden huisarrest veroordeeld wegens drugbezit en omdat hij een vroegere medewerker aan de telefoon met de dood had bedreigd. Maar zondag werd hij weer opgepakt en achter tralies gezet omdat hij zich niet aan de voorwaarden van het huisarrest had gehouden. Volgens de lokale media was hij in het bezit van alcohol.

De rechter besliste maandag dat Rudd onder borgtocht weer mocht worden vrijgelaten. Binnen twee weken moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen.

De drummer kreeg daarnaast nog enkele bijkomende voorwaarden opgelegd. Zo zal hij voortaan drug- en alocoholtests bij de politie moeten ondergaan. De rechter waarschuwde ook dat het huisarrest kan worden ingetrokken bij een nieuw schending van de voorwaarden, waardoor Rudd de rest van zijn straf in de cel zal moeten uitzitten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content