Volle festivaltenten voor Jazz in ’t Park in Gent

De 18de editie van het gratis Gentse festival Jazz in ’t Park lokte dit en afgelopen weekend een volle festivaltent.

Voor het eerst nam Urgent.fm de presentatie waar en verzorgde de muzikale omkadering. Jazz in ’t Park, in het Gentse Zuidpark, bood het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september zestien gratis jazzconcerten. Jan Schiettecatte, de gewezen directeur van de Dienst Feestelijkheden van de Stad Gent, maakte een programma dat de Belgische mainstream jazzscene anno 2011 moet weerspiegelen.

Voor de keuze van vijf groepen liet hij zich bijstaan door JazzLab Series. Rond middernacht werden telkens authentieke jazzdocumentaires en unieke concertopnames geprojecteerd onder de noemer “Jazz on Film”. Nieuw dit jaar was dat de muzikale omkadering voor, tussen en na de concerten en de presentatie door Urgent.fm verzorgd werd. De
jongerenradio ging ook live vanop het festivalterrein. Een eerste foursquare wedstrijd werd gewonnen door de Gentse student Felix Garriaux. Zijn mobieltje werd zeven keer op het festivalterrein getraceerd en zondagavond kreeg de twintiger de titel “Mayor van Jazz in t’Park”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content