Volgende zomer tribute voor Eddy Wally op Gentse Feesten

© BELGA

vzw Onder de Draak, de organisatie achter de evenementen op het Sint-Baafsplein tijdens de Gentse Feesten, wil volgende zomer een tribute organiseren voor de zaterdagnacht overleden volkszanger Eddy Wally. Dat zegt organisator Ivan Saerens, bij wie Eddy Wally tussen 2003 en 2010 onafgebroken op de planken stond.

Op Sint-Baafs liet Eddy Wally acht jaar lang op dinsdagavond het plein vollopen. “We hadden een soort ongeschreven contract voor het leven”, zegt Ivan Saerens. “Zolang hij kon, was de dinsdagavond op Sint-Baafs voor Eddy Wally.” Wally’s laatste passage, in 2010, werd vervroegd afgebroken omdat hij flauwviel door de hitte.

In 2013 besteeg hij er nog één keer het podium om de de titel “ereburger van de Gentse Feesten” in ontvangst te nemen. “Doorheen de jaren hebben we een heel bijzondere band met Eddy Wally ontwikkeld, we hebben ook zijn boek geschreven naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag, en hem op een heel andere manier leren kennen dan al die andere honderden artiesten die het afgelopen jaar op Sint-Baafs optraden”, zegt Saerens nog.

“Op de Gentse Feesten kon echt niemand aan hem tippen. Het is zoals burgemeester Daniël Termont ook zei, Eddy Wally heeft de ondertitel ‘cultureel volksfeest’ aan de Gentse Feesten gegeven. Hij was dé man die acht jaar lang Sint-Baafs omdoopte tot een cultureel volksfeest dat ongezien was. Jong en oud en enorm veel pers genoot van de eerste tot de laatste minuut. Het was een sfeer die je bijna niet meer kan evenaren. We gaan hem missen, ik moet eerlijk zeggen, ik mis hem nu al een paar jaar, de sfeer, zijn kostuums, zijn ongedwongenheid. We mogen niet klagen op Sint-Baafs, maar hij bracht zoveel toegevoegde waarde. Hij had de gave om mensen blij en heeft een valies vol met hits die elke Vlaming kan meezingen.”

(Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content