Violiste Nele Paelinck verlaat School is Cool

© Olivier Donnet

Nele Paelinck, de violiste van School is Cool, verlaat de band. In naam van de liefde verhuist ze in oktober naar Argentinië.

Nele Paelinck van School is Cool verlaat de band omdat ze in oktober voorgoed naar Argentinië verhuist. De violiste en enige vrouw van het muzikale gezelschap volgt haar vriend, een Argentijnse arts, naar Buenos Aires.


‘Door zijn diploma en allerlei administratieve beslommeringen, kan hij niet in België werken. Muzikant kan je overal zijn, daarom heb ik besloten naar Argentinië te verhuizen’, vertelde Paelinck vanochtend op Studio Brussel. Wat ze precies in Argentinië gaat doen, is nog niet zeker. ‘Ik denk dat ik zoiets enkel ter plekke kan uitzoeken’.


Hoe School is Cool de lege plaats gaat invullen, weet de band nog niet. Mijn vervanger moet in ieder geval lief zijn voor de jongens’, lacht Paelinck.


School is Cool, bekend van nummers als ‘New kids in town’ en ‘The world is gonna end tonight’ verwierf een plaats in het Belgische muzieklandschap nadat de groep in 2010 Humo’s Rock Rally won.


Wanneer Paelinck haar laatste optreden zal geven, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat in september of oktober zijn. (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content