Vijftiende editie van Antwerpen Zingt was succes

© Belga

De Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen stonden boordevol zanglustigen voor de vijftiende editie van Antwerpen Zingt. Duizenden mensen zongen naar hartenlust bekende nummers mee als ‘Bohemian rapsody’, ‘Vlaanderen boven’, ‘Hey Jude’ en ‘Thank you for the music’.

Het gratis meezingfeest ging om 18 uur van start met optredens van Filet d’Anvers en Wim Leys om het publiek in de juiste stemming te krijgen. Na die opwarmer was het tijd voor het grote werk en konden de zanglustigen onder begeleiding van een koor 37 nationale en internationale klassiekers meebrullen. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken.

“We hebben er bewust voor gekozen om terug naar de roots van Antwerpen Zingt te gaan. Er werden geen speciale gasten of acts ingelast, omdat we gemerkt hebben dat de mensen toch vooral zo veel mogelijk zélf willen zingen”, zegt organisator Marc Dhollander.

Antwerpen Zingt ging vijftien jaar geleden met 1.200 toeschouwers van start in café Den Engel op de Grote Markt. Die locatie barstte al snel uit zijn voegen en daarom werd er uitgeweken naar de Gedempte Zuiderdokken waar ieder jaar 20.000 à 30.000 mensen komen meezingen. Het evenement groeide uit tot ‘Vlaanderen Zingt’ en wordt intussen al in 33 steden en gemeenten georganiseerd. Ook in Nederland kreeg het muziekevenement al bijval. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content