Vijf nummers om te beluisteren

Frankie Rose, Kevin Morby, Mø, Sleigh Bells en Machinedrum. Vijf artiesten om te ontdekken in onze singl-selectie van de week.

Frankie Rose – Street of Dreams Als het ook maar een béétje weg heeft van A-ha’s Take on Me (die drums!) gaan wij steevast voor de bijl. Om maar te zeggen dat Frankie Rose weer serieus aan de tap met eightiesinvloeden heeft gehangen.

Kevin Morby – Miles, Miles, Miles Het labeltje Woodsist vormt één grote familie. Kevin Morby freelancet bij Woods en The Babies, en gaat nu zijn eigen weg. Dankzij zijn aan Dylan verwante, jingle-janglende rootspop schijnt de zon in ons hart.

Mø – XXX 88 Het duurde even voor we de Deense deerne Karen Marie Ørsted, alias Mø, het voordeel van de twijfel gunden. Maar de naar zijn normen ingehouden productie van Diplo (die blazers!) trok ons over de streep.

Sleigh Bells – Bitter Rivals Bij Sleigh Bells en hun formule van heavy-metalgitaren plus r&b-invloeden moet het verstand op nul. Muziek voor hooligans die hun vrouwelijke kant durven te tonen op de tribune. Ideetje voor de Super Bowl?

Machinedrum – Gunshotta Om naar uit te kijken: het album Vapor City (op Ninja Tune) van de Britse producer Machinedrum, u misschien bekend van zijn beats voor Azealia Banks. Duistere jungle van de oude school voor nieuwe, duistere tijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content