Vijf nieuwe namen vervolledigen line-up Sonic City

© Koen Keppens

Sonic City heeft zijn affiche vervolledigd met vijf nieuwe namen. De curatoren van Viet Cong kozen onder andere Fidlar en The Soft Moon uit om op 21 en 22 november in Kortrijk aan te treden.

De programmatie van Sonic City, een tweedaags festival in De Kreun in Kortrijk, wordt elk jaar bepaald door een andere act. Dit jaar is dat de Canadese postpunkgroep Viet Cong, die vorig weekend een uitstekend optreden gaf op Pukkelpop (lees hier ons oordeel). De band treedt uiteraard zelf op, maar mocht ook de andere zestien acts uitkiezen.

De laatste vijf bands werden recent bekendgemaakt. De punkformatie Fidlar (foto) is de bekendste naam. Ook de postpunkers van The Soft Moon, Total Control en Cold Pumas zijn op het appel. De rapnoisegroep Ho9909 sluit het rijtje. De volledige affiche ziet er nu zo uit:

  • Zaterdag 21 november: The Pop Group, Viet Cong, Chelsea Wolfe , Fidlar, The Soft Moon, Metz, Föllakzoid , Protomartyr en Cold Pumas
  • Zondag 22 november: The Thurston Moore Band, Lightning Bolt, Total Control, Suuns + Jerusalem In My Heart, Disappears, Ho99o9, Bo Ningen en Shabazz Palaces

Alleen voor zaterdag zijn er nog enkele tickets beschikbaar. De zondag- en combitickets zijn allemaal de deur uit. In totaal kunnen slechts 600 mensen per avond genieten van het festival. Meer info vind je op de website van Sonic City. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content