Videopremière: ID!OTS speelt voor vluchtelingen in nieuwe clip

© GF

Begin dit jaar speelde de Belgische band rond Luc Dufourmont – u ook bekend als Roste Luc uit Bevergem – een concert voor vluchtelingen, om hen een hart onder de riem te steken. De groep was verrast door de positieve respons, en besloot de beelden van het concert te gebruiken voor de clip bij hun nieuwe single Little Birds.

In februari van dit jaar speelde ID!OTS in de muziekclub 4AD in Diksmuide een concert voor vluchtelingen die opgevangen worden in het West-Vlaamse Sijsele. De band heeft nu een videoclip gemaakt met de beelden van dat concert, die nog steeds op hun netvlies gebrand staan.

‘Ik had gedacht dat de zaal na vijf minuten leeg zou zijn’, reconstrueert zanger Luc Dufourmont de bewuste avond. ‘Het tegendeel was waar. Het waren vooral de mannen en de kinderen die volledig uit hun dak gingen, terwijl de vrouwen van op de zijlijn vol bewondering toekeken. ‘

‘Ik krijg telkens weer kippenvel als ik terugdenk aan dat concert, en als ik de grote, bruine ogen voor me zie van het achtjarige jongetje dat gefascineerd naar onze gekke drummer stond te kijken. Je zou denken dat onze bandleden stoere idiots zijn, maar er zijn momenten geweest dat we bijna begonnen te janken.’

Bekijk de clip hier in première, en jank gerust mee.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content