Videoclip ‘Sing for the Climate’ in ‘wereldpremière’

In de Kamer is de clip voorgesteld die werd gemonteerd uit meer dan vijf uur opnamemateriaal tijdens Sing for the Climate, het project van Nic Balthazar tegen de klimaatopwarming.

In de Congreszaal van de Kamer is de clip voorgesteld die werd gedistilleerd uit meer dan vijf uur opnames tijdens Sing for the Climate, de actie met Nic Balthazar als uithangbord die de sense of urgency rond de klimaatopwarming wil aanwakkeren. Bedoeling is de clip en het concept wereldwijd te lanceren op de klimaattop van Doha.

Balthazar is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat over de strijd tegen de klimaatopwarming. In 2008 draaide hij een kortfilm op het strand van Oostende, terwijl hij een jaar later opnieuw naar Oostende trok voor ‘Dance for the Climate’. Aan beide initiatieven namen respectievelijk 6.000 en 12.000 mensen deel.

In de aanloop naar de klimaattop van Doha breidde Balthazar in september en oktober met ‘Sing for the Climate’ een vervolgstuk aan beide acties. Op 22 en 23 september zongen 80.000 mensen in 180 gemeenten mee voor het klimaat, terwijl op 26 oktober 300.000 leerlingen in 175 scholen hun beste beentje voorzetten. Van de beelden werd een clip gemaakt, die in “wereldpremière” ging.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Aan de actie is een aantal politieke eisen voor Doha gekoppeld, die door staatssecretaris voor Leefmilieu Melchior Wathelet, Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en haar Brusselse collega Evelyne Huytebroeck werden ondertekend. Zo moet België ambitieuze reductiedoelstellingen (tussen 25 en 40 procent) nastreven, aan de kar trekken van een internationaal bindend klimaatakkoord, een sterke Europese visie helpen ontwikkelen en moet ons land zijn internationale klimaatfinancieringsengagement nakomen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content