(Video) Vintage funk van Sly & The Family Stone

Epic Records heeft een live filmpje van de legendarische Sly & The Family Stone van onder het stof gehaald. De vintage promoclip ‘I Want to Take You Higher’ dateert van 1973 en fonkt dat het een lieve lust is. Heerlijk.

Epic Records heeft een live videofilmpje van de legendarische Sly & The Family Stone van onder het stof gehaald. De exclusieve promoclip van het anthem ‘I Want to Take You Higher’ dateert van 1973 en fonkt dat het een lieve lust is. Het toont nog maar eens hoe kleurrijk de prettig gestoorde Sly en zijn bonte funkateers wel waren. De invloedrijke band kende zijn hoogdagen in de jaren zestig en zeventig, maar klinkt anno 2013 nog altijd even aanstekelijk. Prince, om maar een naam te noemen, haalde meer dan een keer de mosterd bij de funk soul brothers.

Wie een funky duik wil nemen in het oeuvre van de band, kan zich de kakelverse vierdelige verzamelaar ‘Higher!’ aanschaffen. De cd-box bundelt onder andere zeldzame livenummers, instrumentale songs, onuitgegeven tracks en een rijkelijk geïllustreerd boekje. Do the funk! (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content