Video: Metaltrots Amenra in zee met topfotograaf Vanderperre en Karakatsanis

Met Nicolas Karakatsanis, cameraman van ‘Rundskop’ en ‘The Loft’, en modefotograaf Willy Vanderperre strikte de Gents-Kortrijkse metaltrots Amenra twee topnamen voor hun nieuwe video ‘A Mon Âme’.

Internationale allure heeft de Gents-Kortrijkse metaltrots Amera al sinds de release van ‘Mass V’ op Neurot, een van dé toonaangevende labels in de metalscene. Met zanger Scott Kelly van het legendarische Neurosis had de langspeler ook een special guest van formaat. Nu imponeert de band opnieuw met een video om U tegen te zeggen.

Voor de power track ‘A Mon Âme’ strikte de metalboys twee internationale topnamen van eigen bodem: Nicolas Karakatsanis, cameraman van onder meer ‘Rundskop’ en ‘The Loft’, en topfotograaf Willy Vanderperre, die al samenwerkte met klinkende namen uit de modesector, zoals Christian Dior, Jil Sander, Kate Moss en Raf Simons.

Het is de eerste keer dat Amera videowerk uit handen geeft. Al het artwork – van hoezen tot de video’s – verzorgen de metalboys doorgaans zelf. Behalve deze keer. Het resultaat is verbluffend.

Vanderperre zag Amenra zelf aan het werk in Parijs. De band geniet een verpletterende livereputatie, zowel in eigen land als ver daarbuiten. Met deze 13 minuten durende video wilde hij de kracht en de intensiteit van hun concerten destilleren. ‘Ik wilde hen dicht op de huid zitten, haast hypnotisch.’ Met dank aan Karakatsanis.

Amenra heeft ook nieuwe tourdata bekendgemaakt. De Gentenaars doen onder meer Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen en Nederland aan. Op 8 juni staan ze in de Vooruit. Drie weken later trekken ze naar Graspop. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content