Video: In het spoor van Oathbreaker, de beste Belgische post-hardcoreband van het moment

Oathbreaker. © Jeroen Mylle

Ze kregen shout-outs van Pitchfork en Rolling Stone, en trokken net nog een maand lang door de VS met hun nieuwe worp Rheia. Hoe die plaat tot stand kwam, ziet u in deze documentaire.

7.8, dat is de score die de gereputeerde Amerikaanse muzieksite Pitchfork toekende aan Rheia, de jongste plaat van de vaderlandse post-hardcoreband Oathbreaker. Rolling Stone noemde hun nieuwste single Immortal dan weer ‘orgastisch’. En ook John Baizley van Baroness is fan: hij kwam tijdens een recent Oathbreaker-concert in Philadelphia een nummertje meespelen.

Een dertigtal concerten speelden ze onlangs in de VS, alvorens afgelopen weekend terug naar ons land te keren voor een uitverkocht concert in de Vooruit. Niet slecht voor een bandje uit Gent, voorgezeten door een zangeres die nog bijklust als visual designer bij La Fille d’O.

Dat beseften ze ook bij Red Bull, dat het Gentse videocollectief Maanlander op Oathbreaker af stuurde om de opnames van Rheia te capteren en ze in een docu te gieten.

‘Vergeet de road movies, de backstageverveling en het eindeloos stemmen van snaarinstrumenten, Maanlander graaft dieper en creëert een sferisch document met ruimte voor twijfel, waarin het schaafwerk zijn plaats krijgt en de nummers geëtaleerd worden in een meticuleus samengestelde beeldtaal’, dixit Red Bull zelve.

Bekijk de volledige docu hier:

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content