Video: Damon Albarn letterlijk van het podium geplukt na 5 uur durende set

© gf

Omdat hij zijn concert met Africa Express Project niet wilde afronden, werd Blur-frontman Damon Albarn door de security van Roskilde letterlijk van het podium gehaald. Het optreden was al ruim 5 uur bezig.

Wat als je het naar je zin hebt op een festivalpodium? Dan blijf je gewoon verderspelen, moet Damon Albarn gedacht hebben. Na een buitengewone, epische set op Roskilde die ruim vijf uur aan de gang was, vonden de organisatoren het stilaan welletjes. Het security team greep in en vroeg de Blur-frontman om zijn concert met zijn fantastischt Africa Express Project af te ronden. Maar ondanks het ‘late’ tijdstip – het was intussen 4 uur ’s nachts – wilde Albarn verderspelen en vroeg hij het publiek om de geblokte man op andere gedachten te brengen. Toen de festivalgangers ‘we want more’ scandeerden, werd de zanger van het podium geplukt, en gedaan concert.

Africa Express Project is een collectief dat muzikanten van verschillende culturen, continenten en met uitsterven bedreigde muziekgenres verenigt. Onder meer Graham Coxon (Blur), Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs), Songhoy Blues, Seye Adelekan en Laura Mvula kwamen de Brit vergezellen op het podium. Eigen interpretaties van songs als ‘Should I Stay or Should I Go’ van The Clash, Randy Newman’s ‘Baltimore’ en het onverslijtbare ”Clint Eastwood’ van Gorillaz passeerden de revue.

Albarn was met het collectief een van de headliners op het Deense festival. Het werd een legendarische avond. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content