(Video) Bertrand Cantat maakt comeback met ‘Droit dans le soleil’

Bertrand Cantat, de verguisde frontman van het inmiddels opgedoekte Noir Désir, is terug met ‘Droit dans le soleil’, de eerste single uit het debuutalbum ‘Horizons’ van de Détroit.

Het is niet de eerste comeback van de Franse muzikant Bertrand Cantat sinds de ‘affaire Trintignant’: er was eerder een song met zijn rockgroep Noir Désir vóór de definitieve opdoeking en er volgden enkele sporadische samenwerkingen, waaronder het project met Amadou & Mariam. Maar van een volledig album was nooit sprake. Tot nu. ‘Horizons’ is de eerste, volwaardige langspeler van Bertrand Cantat die hij brengt met bassist Pascal Humbert (ex-16 Horsepower) onder de noemer Détroit. ‘Droit dans le soleil’, een serene single, is net uit.

De release van ‘Horizons’ was gepland op 18 november, maar werd met een week verlaat om alle polemiek te vermijden. 18 november is ironisch genoeg de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen… Cantat werd in 2004 door een Litouwse rechtbank veroordeeld voor onopzettelijke doodslag op zijn maïtresse Marie Trintignant na een uit de hand gelopen ruzie in een Litouwse hotelkamer. Het incident hield Frankrijk lange tijd in de ban. Marie Trintignant is de gevierde actrice en dochter van Jean-Louis en Marie Trintignant, het koningskoppel van de Franse cinema. Cantat kwam uiteindelijk vervroegd vrij wegens goed gedrag en zeden. Sinds enkele jaren probeert hij zijn muzikale carrière opnieuw op de rails te zetten. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content