Video: Alex James (Blur) maakt regiedebuut met ‘A Slice of Life’

Blur-bassist Alex James lanceerde zopas zijn eerste kortfilm ‘A Slice of Life’. In de twee en half minuten durende prent is een nieuw solonummer (‘Superordinator’) van James te horen.

Alex James is wat men noemt een multitalent. Hij is bassist bij Britpopband Blur, schrijver voor verscheidene media, sporadisch radiopresentator en – u leest het goed – kaasproducent. Alsof die lijst nog niet lang genoeg was, debuteert James nu als regisseur. In zijn eerste kortfilm, waarin hij zelf de hoofdrol speelt, introduceert hij en passant het nieuwe solo-nummer ‘Superordinator’.


De film werd opgenomen in Californië en toont het ontwaken van James en de daarbij horende rituelen. Nadat hij van een elektronische waarzegger een YOLO-boodschap krijgt (“Life is short you must live every day like it’s your last”) besluit James de straten af te struinen op zoek naar geluk. Hij brengt de dag al dansend door en wordt dan – let op, spoileralert – overreden door een bus.


James maakte de film in het kader van de Virgin Media Shorts Competition. Deze wedstrijd wil nieuw Brits regietalent ontdekken en gebruikt de kortfilm van de muzikant als promotiestunt.


Eerder deze week maakten de bandleden van Blur tijdens een concert in Hong Kong bekend dat ze aan een nieuw album gaan werken (CB).


Bekijk de kortfilm:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content