Veruca Salt kondigt nieuwe nummers en tour aan

© Facebook

De Amerikaanse ninetiesband Veruca Salt heeft aangekondigd dat ze nieuwe muziek zullen lanceren voor Record Store Day op 19 april. Ook gaan ze opnieuw touren in de Verenigde Staten met hun originele line-up.

Veruca Salt, vernoemd naar het gelijknamige verwende nest uit Charlie and the Chocolate Factory, brengt voor het eerst in veertien jaar nieuwe muziek op de markt in zijn originele samenstelling.

De iconische band werd bijna twintig jaar geleden opgericht in 1993 door Nina Gordon, Louise Post, Steve Lack en Jim Shapiro. De originele line-up verviel al snel en Louise Post verzamelde een nieuwe band rond haar. Eerder kondigden ze echter aan dat er een reünie van de originele samenstelling in het verschiet ligt.

Voor Record Store Day geeft de alternatieve rockgroep een 10 inch vinylplaat uit met twee nieuwe nummers, ‘The museum of broken relationships’ en ‘It’s holy’, als voorbode van een volledige nieuwe plaat. Dit album zal de groep voorstellen met een tour door Amerika. Zo doen ze onder andere het Bunbury Music Festival in Cincinnati en de Bowery Ballroom in New York aan. Het is de eerste keer sinds 1996 dat Nina, Louise, Steve en Jim van Veruca Salt samen op het podium zullen staan. (LP)

‘Seether’ – Veruca Salt (1994)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content