Verovert Night of the Proms binnenkort Amerika?

© Belga

Het Belgische muziekevenement Night of the Proms zet, na jarenlange geruchten, zijn eerste stappen op de Amerikaanse bodem. Dit jaar is het rondtrekkende evenement van Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke (Sportpaleisgroep) aan zijn 29ste editie toe.

Het Belgische muziekevenement Night of the Proms zet, na jarenlange geruchten, zijn eerste stappen op de Amerikaanse bodem. Dit jaar is het rondtrekkende evenement van Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke (Sportpaleisgroep) aan zijn 29ste editie toe. Op de presentatie van de editie van dit jaar werd bekendgemaakt dat Night of the Proms binnenkort zijn eerste, langverwachte stappen in Amerika zal zetten.

Vanaf volgende week is een achtdelige documentaire te zien op de Amerikaanse openbare omroep PBS, waarna in het voorjaar van 2014 hoogstwaarschijnlijk ook een concert volgt in Kansas City.

Het eerste concert in Amerika zal een test worden om na te gaan of de formule van Night of the Proms ook in de VS kan aanslaan. Intussen blijft de organisatie ook inzetten op de verdere uitbouw van het evenement in Europa. Zo trekken vaste waarden John Miles, het koor Fine Fleur en het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot volgend jaar voor het eerst naar Polen, samen met gastartiesten als OMD en Amy Macdonald.

Macdonald is begin november ook een van de bekende namen tijdens het Belgische luik in het Sportpaleis, net als Gloria Estefan, Wyclef Jean en de Japanse pianiste Hiromi. Night of the Proms gaat de multimedia toer op met een nieuw concept. Dit jaar zullen er namelijk niet langer sfeerlampjes worden uitgedeeld aan het publiek, maar zal er via een te downloaden applicatie met de smartphones van de toeschouwers aan een lichtspektakel gewerkt worden.

Er staan momenteel alvast zes Belgische concertdata (en één privéshow) gepland van 7 tot en met 16 november. De tickets kosten 22 tot 46 euro. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content