Vernieuwd Leffingeleuren klaar voor aftrap 39ste editie

Dans Dans, hier op het Brugse Cactusfestival, straks ook op Leffingeleuren. © Jef Boes

Leffingeleuren, de traditionele afsluiter van de festivalzomer, pakt het dit jaar kleinschaliger aan, maar met een breder aanbod en meer Belgische bands. ‘We willen terugkeren naar de roots’, aldus organisator Lode Pauwels.

Het vernieuwde festival Leffingeleuren kijkt met veel optimisme vooruit op de 39ste editie. Het driedaagse muziekevenement in Leffinge, deelgemeente van Middelkerke, is zo goed als uitverkocht. “De combitickets en tickets voor zaterdag zijn allemaal de deur uit, en ook voor vrijdag is snel zijn de boodschap”, zegt Lode Pauwels, organisator van Leffingeleuren.

Het altijd sympathieke festival laat zich dit jaar opmerken door een fikse schaalverkleining, maar een breder aanbod. Alles speelt zich opnieuw af rond de kerk van Leffinge. Ook de grote tent moest eraan geloven. “We willen terugkeren naar de roots. Mensen ontmoeten, genieten van muziek en jong talent ontdekken, daar draait het om”, aldus Pauwels.

Een groot deel van het festival is gratis geworden, met ruimte voor straat- en kinderanimatie en foodtrucks. “We willen even veel niet-betalende als betalende bezoekers lokken naar Leffinge. Op dit moment zijn de commentaren heel positief, al is het natuurlijk wat afwachten hoe het geheel zal samenkomen”, vertelt Pauwels. “Ondanks het kleinere opzet, kroop er wel veel tijd en werk in de voorbereidingen, omdat we heel veel zelf gemaakt en ingekleed hebben.”

Ondanks de schaalverkleining wil het festival wel blijven vernieuwen. Zo is er een opmerkelijke samenwerking met technologiereus Barco. “Het concert van Roland, de finissage van Beaufort, zal live gestreamd worden. Het zal aanvoelen als een 3D-beleving, want het publiek wordt omgeven door schermen. Roland zal ook via de monitor zien hoe het publiek buiten reageert. Het gaat om een technologisch pilootproject.”

Leffingeleuren start vrijdag met onder meer Raketkanon en Starflam. Zondag sluiten Moondog by Roland en Dez Mona de 39ste editie af. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content