Verjaardagsfeest van Beursschouwburg lokt 6.000 mensen in 50 uur

De marathon '50 hours of Beurssch50wburg' gaat vanavond van start. © Michiel Hendryckx

Het verjaardagsfeest ter ere van het 50-jarige bestaan van de Brusselse Beursschouwburg heeft 6.000 bezoekers gelokt. De 22tracks afterparty op zaterdagavond bracht nog eens 1.200 man te been.

De organisatie blikt terug op een geslaagd openingsweekend, dat zonder incidenten is verlopen. “Enkele hoogtepunten waren de Raketlancering van Miet Warlop, het cult-uur met pizza van Offscreen en het concert van 18+”, zegt woordvoerster Yasmina Boudia. “Ook de activiteiten op zaterdagmiddag voor gezinnen met kinderen konden op veel belangstelling rekenen.”

Feestprogramma

Het feest van 50 uur was nog maar het begin van de viering van 50 jaar Beursschouwburg. Tot de maand mei volgt nog een speciaal feestprogramma uit twee luiken: “reconstructing the past” en “constructing the future”. Tot het eerste luik behoort ongetwijfeld de komst van Raymond van het Groenewoud en Johan Verminnen die nu woensdag 11 februari in het kader van Salon Magnétique komen terugblikken op hun periode in de Beursschouwburg.

Betaal met een maal

“Om het helemaal gezellig te maken vragen we geen geld om binnen te geraken, wel om een kleine maaltijd voor meer dan 1 persoon mee te brengen (al dan niet zelf bereid). Met alle maaltijden bouwen een buffet en laten ons gaan…”, zegt woordvoerster Yasmina Boudia. “Er zijn nog plaatsen beschikbaar.” Op 27 en 28 februari en op 1 maart brengt choreografe Anne Teresa De Keersmaeker “Fase”, op muziek van de Amerikaanse minimalist Steve Reich: een voorstelling die 33 jaar geleden in première ging. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content