Verjaardagseditie Gent Jazz Festival klokt af op 34.000 bezoekers

Lianna La Havas © Wouter Van Vaerenbergh

De vijftiende editie van Gent Jazz Festival kreeg 34.000 bezoekers over de vloer, 4.000 minder dan de recordeditie 2015.

Festivaldirecteur Bertrand Flamang rekent Terence Blanchard, Ibrahim Maalouf, Scofield-Mehldau/Guiliana, Carate Urio Orchestra, The Budos Band en Lianne La Havas tot zijn persoonlijke muzikale hoogtepunten. De artiesten die het publiek het meest in vervoering brachten, waren volgens hem Kamasi Washington, Hugh Coltman, Allen Stone, Perfume Genius en De Beren Gieren.

Van de 52 groepen waren er 24 Belgische. Drie concertdagen waren uitverkocht. Los van het programma spreekt Bertrand Flamang over de afgelopen editie in termen van “het Gent Jazz Festival met het meest enthousiaste publiek ooit”. “Het succes van een festival wordt altijd mee bepaald door de sfeer, het publiek en het weer”, zegt Flamang. “Deze drie elementen vielen wonderbaarlijk samen in deze feestelijke editie. Er domineerde een relaxte sfeer, een positieve vibe en een feelgood ambiance die o zo belangrijk is als verademing en als tegenwicht voor deze woelige tijden.”

‘Hoera’, een trio met broers Bert (gitaar) en Stijn Cools (drums) en Dries Laheye (bass), is de winnaar van Jong Jazztalent Gent 2016. Het trio krijgt een budget van 10.000 euro om een project uit te werken, evenals een podium op Gent Jazz Festival 2017 en voordien al op de internationale jazzwedstrijd B-Jazz. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content