Verhoogde veiligheidsmaatregelen bij concert Simple Minds in Vorst Nationaal

© Epa

Net als in andere Belgische zalen, gaan de concerten van de Sportpaleis Group door, maar met verhoogde veiligheidsmaatregelen. Het optreden van de Simple Minds in Vorst Nationaal op zaterdagavond zal dus gewoon plaatsvinden.

Sinds de aanslag op Charlie Hebdo in januari, werkt de Sportpaleis Group met versterkte security. “Na de aanslagen van vrijdag (in onder meer de Parijse concertzaal de Bataclan) ziet het ministerie van Binnenlandse Zaken voorlopig geen noodzaak om het dreigingsniveau in ons land aan te passen”, laat de groep weten op haar website. “Wel worden versterkte controles bij alle grote evenementen verzekerd. Ook de Sportpaleis Group verhoogt de waakzaamheid bij de evenementen in haar zalen, daarbij ondersteund door de lokale overheden. De evenementen gaan door zoals gepland, maar bezoekers worden vriendelijk verzocht geen bagage of zakken mee te nemen en correct te reageren op eventuele verzoeken van de security.”

Zondag is er in het Koninklijk Circus een optreden voorzien van the Eagles of Black Metal, de groep die optrad in de Bataclan toen terroristen er een slachtpartij aanrichtten. Het concert van de band in Rijsel op zaterdag is al geannuleerd. Organisator Live Nation laat weten dat er nog geen duidelijkheid bestaat over het concert van zondag in Brussel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content