Verbreekt Twisted Sister wereldrecord meest verlichte show op Graspop?

© Rudy De Doncker/GMM

Twisted Sister is naar Graspop afgezakt met een spectaculaire lichtinstallatie. De New Yorkse glamrockers willen de meest verlichte show ooit op hun naam zetten.

Zo’n 40.000 muziekliefhebbers zijn vrijdag, ondanks het regenweer, naar Dessel getrokken voor de opening van de achttiende editie van Graspop Metal Meeting. De hoogmis van de metalmuziek ontvangt vrijdag op vier podia meer dan twintig metalformaties. De muziekliefhebbers lieten zich niet tegenhouden door het slechte weer en zijn in groten getale afgezakt naar de Kempen.

Vrijdag passeren groepen als Soulfly, Korn en Twisted Sister de revue. De Amerikanen van Twisted Sister, die vorig jaar al toonden dat ze veel in hun mars hebben, willen de lat dit jaar nog een beetje hoger leggen door het wereldrecord te verbreken van de meest verlichte show. De bandleden hebben hun fans dan ook gevraagd om een app te downloaden op hun smartphone waardoor ze de show nog meer kunnen laten schitteren.

Op vrijdag vindt bovendien de grote comeback plaats van de Noorse formatie Mayhem, die beschouwd wordt als de pionier van de black metal.

De achttiende editie van Graspop Metal Meeting gaat zaterdag en zondag verder met onder meer de headliners Slipknot en Iron Maiden. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content