Verborgen schatten van John Lennon te koop

© Reuters

Veilinghuis Sotheby’s verkoopt tientallen werken van John Lennon. Het gaat om handgeschreven gedichten, verhalen, tekeningen en notities die 50 jaar bewaard zijn gebleven.

Veilinghuis Sotheby’s in New York verkoopt op 4 juni bij opbod tientallen werken van de legendarische Beatlesfrontman John Lennon. Verrassend genoeg worden er geen muziekpartituren of gitaren van de hand gedaan, maar wel handgeschreven gedichten, verhalen, tekeningen en notities die Lennon maakte tijdens het schrijven van de boeken ‘In his own write’ en “A Spaniard in the works”. De collectie dateert uit de jaren ’60 en werden 50 jaar lang bewaard door uitgever Tom Maschler.

‘In his own write’ werd gepubliceerd op 23 maart 1964 en bevat kortverhalen, gedichten en tekeningen. Het boek is vermeldenswaardig omdat het het eerste solo Beatles-project was. In 1965 volgde ‘A spaniard in the works’ in dezelfde stijl als zijn vorige boek.

‘The Singularge Experience of Miss Anne Duffield’, een 9 pagina’s tellend verhaal, is het meest prijzige stuk op de veiling. Het zou tussen de 50.000 en 70.000 dollar moeten opbrengen. De opbrengst van de volledige collectie, ‘You Might Well Arsk’, wordt geschat op 800.000 dollar. Ook tekeningen van een vierogige gitarist en een jongen met vier vogels in de hand die respectievelijk biedingen van 25.000 en 15.000 dollar kunnen aantrekken, zijn er te vinden.

De collectie schetsen en notities getuigen van een gevoel voor humor en een minder gekende artistieke kant van de zanger. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content