Vanavond in de Vooruit: Kunst in de bres voor Nepal

Organisator van 'Kunst voor Nepal' Bart Van Aken © Afbeelding Facebook

Vzw De Vrienden van Troje organiseren vanavond, 21 mei, in de Vooruit in Gent een benefiet om de slachtoffers van de aardbeving in Nepal een hart onder de riem te steken. De opbrengst van ‘Kunst voor Nepal’ gaat rechtstreeks naar organisaties die zich inzetten voor Nepalese jongeren.

De aardbevingen in Nepal lieten niemand onberoerd. Ook Bart Van Aken, eigenaar van de Gentse boekhandel en koffiebar Het Paard van Troje wilde iets doen voor de getroffen slachtoffers van de natuurramp. Bescheiden stuurde hij een facebookbericht de wereld in met de vraag of sommige artiesten iets wilden schenken voor de veiling die hij zou organiseren. Honderd kunstenaars reageerden.

Kopen voor Nepal

Aan unieke kunstwerken dus geen gebrek. De avond gaat om 17 uur van start met een boekenstand, waarop lezers gesigneerde werken van Vlaamse en Nederlandse auteurs voor hun persoonlijke bibliotheek kunnen inslaan. Wie tevens leidt aan de ziekte van het lezen, kan op consultatie bij de boekendokters in het café van de Vooruit.

Van een ring ter waarde van 10.000 euro van Ann Demeulemeester, een foto van fotograaf Dirk Braeckman tot een gedicht van Stefan Hertmans. Op de veiling kunnen kopers bieden op originele kunstwerken, tekeningen, unieke creaties van ontwerpers en manuscripten die kunstenaars maar al te graag schonken. Veilinghuis Bernaerts zal vanaf 19 uur de verkoop in goede banen leiden.

Optredens

Verder vult de vzw de avond met culturele performances. Wouter Deprez, een van de leidende krachten achter de benefiet geeft om 20.30 uur samen met Carll Cneut en Ruben Focketyn een extra voorstelling van hun vertelling ‘Klei’. Muziekliefhebbers kunnen dan weer gaan luisteren naar optredens van Nordmann, dEUS en Kenji Minogue in de Concertzaal van de Vooruit.

Wie geen plannen heeft vanavond en zijn goede daad van de maand nog moet volbrengen, er is maar een adres: Het Kunstencentrum Vooruit in Gent (FDC).

Zo ziet het programma van de avond eruit:

17 uur: Boekenstand met gesigneerd werk van Vlaamse en Nederlandse auteurs. In de loopvan de avond kan het publiek op consult bij de boekendokters in het café van Vooruit.

19 uur: Veiling van originele kunstwerken, tekeningen, unieke ontwerpen en literairememorabilia, geleid door het veilinghuis Bernaerts. (Theaterzaal, gratis toegang mits u zich registreertop www.bernaerts.be of de avond zelf in het ticketbureau van Vooruit)

20.30 uur: Extra voorstelling van de vertelling ‘Klei’, met Wouter Deprez, Carll Cneut en RubenFocketyn. (Balzaal, 20 euro, tickets in het ticketbureau van Vooruit of via www.vooruit.be)

20.30 uur: Concerten Nordmann, dEUS en een surprise act. (Concertzaal, 40 euro, tickets in hetticketbureau van Vooruit of via www.vooruit.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content