Van ‘het geluid van 2018’ tot een Syrische trouwfeestzanger: deze concerten mag u niet missen in juni

Angèle © .
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Synchroniseer uw agenda met die van Knack Focus en u mist niets van de festivalzomer. Bent u klaar voor de maand juni?

15 juni

De naar zweet en bier meurende festivallucht boven Best Kept Secret is nog maar net opgeklaard of het is alwéér bij onze noorderburen te doen. Op Pinkpop opent de Noorse popzangeres Sigrid later ook op Rock Werchter – de debatten. De Sound of 2018 noemde de BBC haar. Waarom dan nog twijfelen?

Sigrid
Sigrid


16 juni

In 2010 was het nog wijlen Prince die een purperen regendans ontlokte aan Werchter Boutique, acht jaar later is het aan diens grote bewonderaar Bruno Mars,uptown funker en grote slokop op de recentste Grammy’s. Oscar and the Wolf en Lil’ Kleine krijgt u er zomaar bovenop.


21 juni

Graspop gaat XL, met voor één keer vier festivaldagen in plaats van drie. Op de extra dag komt Guns N’ Roses aan de Stenehei uw Appetite for Destruction aanwakkeren.

Bruno Mars
Bruno Mars


23 juni

Vorig jaar uit de Vilvoordse grond gestampt, dit jaar aan zijn tweede editie toe: Fire Is Gold, een festival met niks dan hiphop. Pjeirefretters met dienst zijn vooral Brusselse rappers, of wat had u gedacht? Caballero & JeanJass, Zwangere Guy, L’Or du Commun, Isha: ze komen allemaal vanuit de hoofdstad afgezakt. Net als Soul’Art, het collectief van Black-actrice Martha Canga Antonio, en de naar BX uitgeweken Portugees-Antwerpse Blu Samu, over wie u op pagina 22 alles te weten komt. Sevn Alias, bekend van Patsergedrag met Boef en Lil’ Kleine, en Jacin Trill houden de nederhopeer hoog, en uit iets verdere buitenlanden komen Kalash (Frankrijk), Killy (Canada) en Stefflon Don (Groot-Brittannië). Eén ding is zeker: the kids are gonna be alright.

Caballero & JeanJass
Caballero & JeanJass


29 juni

Gent Jazz ritst zijn tenten open, en kan met David Byrne en Wwwater meteen bogen op twee binnenkomers van formaat. Wwwees erbij!

29/6

Ook Couleur Café schiet uit de startblokken. En hoe: onder meer Angèle, Damso en Ibeyi tekenen present aan het Atomium.


29 juni

David Byrne
David Byrne

Voor de betere beats moet u op Paradise City in Perk zijn, waar op de openingsdag de rijzende platenruitster Alyah Rivière aka AliA ten dans speelt. Nauwelijks 18 is ze, maar ze stond wel al in het voorprogramma van Netsky en is bij de Leuvense indiestal Tangram Records labelgenoot van Le Motel, rechterhand van Roméo Elvis.


30 juni

Ook te bewonderen op het kasteeldomein van Perk: Omar Souleyman. Ooit was hij de meestgevraagde trouwfeestzanger in zijn thuisland Syrië, sinds enkele jaren zet hij overál festivalweides op stelten met zijn technovariant op dabke. Damon Albarn, Björk en Four Tet stonden al voor hem in de rij. U toch ook?

Van 'het geluid van 2018' tot een Syrische trouwfeestzanger: deze concerten mag u niet missen in juni
© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content