Van een trapsuperster tot dé headliner der headliners: deze concerten mag u niet missen in augustus

Kendrick Lamar © Mellon
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Voor u het weet, staat augustus voor de deur. Synchroniseer uw agenda met die van Knack Focus en u mist niets van de festivalzomer.

4 augustus

‘Bugatti! Bugatti! Bugatti!’ Tijdens het openingsweekend van de Lokerse Feesten trekt de Antwerpse rapper met Britse tongval Glints zijn bolide op gang op het Indoor-podium.Wie hem vorige maand de boel op zijn kop zag zetten in DeStudio in Antwerpen weet: gordels vast!


9 augustus

Kamasi Washington, saxofonist van Kendrick Lamar en Thundercat, maar sinds zijn eerste driedubbelaar The Epic (2015) ook onder eigen naam wereldberoemd, bewees onlangs in La Madeleine in Brussel al klaar te zijn voor Jazz Middelheim. Met HeavenandEarth heeft hij wéér puik werk klaar. Niemand die eraan twijfelt dat zijn passage in Park Den Brandt epic zal worden.

Glints
Glints

Nog van de partij op de openingsdag van Middelheim: de hiphoptandem Mos Def en Talib Kweli, die twintig jaar na zijn eerste en enige studioalbum nog eens op de planken staat als Black Star, en een Belgische jazzdelegatie met onder meer TaxiWars (waarvan nieuw werk verwacht wordt) en MDCIII (het soloproject van Nordmann-saxofonist Matthias ‘kleinzoon van Wim’ Decraene).


11 augustus

WeCanDance daagt u dit jaar uit als acid cowboy richting de Zeebrugse duinen af te zakken, maar vooral: het festival pakt uit met enkele aardige namen uit de elektro, waaronder Tale of Us, Fur Coat, Agoria, Stephan Bodzin, Mall Grab en Soulwax-telg Asa Moto. Howdy ho!


Brockhampton
Brockhampton

12 augustus

Simple Minds? Pretenders? The Prodigy? Nah, voor het uitbundigste der Lokerse Feestjes moet u bij Gucci Mane zijn, een Amerikaanse trapsuperster die evenveel swag heeft als gezichtstatoeages. Brrr!


16 augustus

Arcade Fire en Dua Lipa zijn de publiekstrekkers op de Main Stage, maar de boeiendste naam op de openingsdag van Pukkelpop maakt zijn opwachting in de Dance Hall: Brockhampton, dé boyband van de hiphop. Stichtend lid Ameer Vann werd onlangs aan de deur gezet na aantijgingen van seksueel wangedrag. En toen waren ze nog met veertien. Nog altijd meer dan genoeg voor een stevig feestje, dus.


dEUS
dEUS

17 augustus

‘On the guitar, mister Bruno the Great!’ We horen het Tom Barman al zeggen wanneer hij straks zijn nieuwe snarenplukker Bruno De Groote voorstelt op het Brussels Summer Festival. Het is niet het enige festival waar u het herboren dEUS deze zomer kunt zien, maar een betere setting dan het Paleizenplein in Brussel zult u niet vinden om De Koninklijke onder de Belgische rockbands te ontvangen.


18 augustus

De headliner der headliners deze zomer: Kendrick Lamar. Kung Fu Kenny sluit Pukkelpop af, en daarmee zo stilaan ook het festivalseizoen. Tot volgend jaar!


Van een trapsuperster tot dé headliner der headliners: deze concerten mag u niet missen in augustus
© Mellon

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content