Unieke opnames Oasis en The Libertines onder de hamer

Ex-platenbaas Alan McGee veilt oude demo-opnames van Oasis en nooit eerder verschenen nummers van The Libertines.

Meer dan duizend gesigneerde albums, foto’s en fanzines van Oasis en The Libertines gaan onder de hamer in veilinghuis Omega in Manchester. Er is ook de mogelijkheid om online een bod uit te brengen.

Alan McGee veilt een deel van zijn collectie muzikale bezittingen en memorabilia. De voormalige baas van Creation records en Poptones doet onder meer oude demo-opnames van Oasis, nooit eerder verschenen nummers van The Libertines en enkele spullen van My Bloody Valentine van de hand. Meer dan duizend albums, foto’s en fanzines gesigneerd door groepen die onder McGees platenlabel stonden worden verkocht. Ook brieven die hij kreeg van eerste minister Tony Blair en Hole-zangeres Courtney Love gaan onder de hamer.

Rock and roll rubbish De ex-platenbaas wil naar eigen zeggen zijn muziekverleden achter zich laten. “I’m just clearing out all this rock and roll rubbish from my house. I’ve no real interest in the past and have sort of moved on from the music scene – I’m more interested in books and films now.”

Veiling in Manchester en online Volgens Paul Fairweather, veilingmeester bij Omega, is er erg veel interesse. Zo kreeg het veilinghuis al veel vragen van fans van Oasis, My Bloody Valentine en Primal Scream. Fairweather verwacht een grote opkomst bij Omega, maar er is ook de mogelijkheid om online te bieden.

Eind 2011 ging al een tand van John Lennon en een schilderij van John Squire, gitarist van de Stone Roses, onder de hamer. Naar eigen zeggen heeft Mcgee nog maar 30% van zijn collectie geordend. Er zullen ongetwijfeld nog meer veilingen komen.

Op zaterdag 25 februari wordt de collectie verkocht in het veilinghuis Omega in Stockport, Manchester. Online een bod uitbrengen kan via de website van veilinghuis Omega. (LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content