Uittocht uit Werchter vlot verlopen

© Belga

De uittocht van de tienduizenden festivalgangers van Rock Werchter is maandagmorgen vlot verlopen.

De Lijn zette vanaf 8 uur ’s morgens weer extra bussen in om concertgangers van Werchter naar het station van Leuven te voeren. In tegenstelling tot wat gevreesd werd ondervonden autobestuurders weinig problemen om van de vaak modderige parkings te geraken.

“De uittocht verliep zeer gespreid want al op zondag om 14 uur merkten we dat er festivalgangers huiswaarts keerden. De parkings lagen er beter bij dan we gedacht hadden, zodat we slechts hier en daar een auto moesten wegtrekken. Op de campings zijn dit jaar wel opvallend veel tenten achtergelaten. Een privé-organisatie zal langs komen om de nog bruikbare tenten te recupereren”, aldus burgemeester Dirk Claes van Rotselaar.

Zondagavond deed zich op de Werchtersesteenweg nog een ongeval voor waarbij de bestuurder van een tractor met aanhanger, die houtschilfers had geleverd om een drassig terrein te dempen, de controle over het stuur verloor, kantelde en hierbij een 27-jarige fietser en 42-jarige voetganger aanreed. De fietser verkeerde initieel in kritieke toestand, maar het levensgevaar was snel geweken. De voetganger raakte lichtgewond. Beiden werden naar het UZ Gasthuisberg gevoerd. Omdat de bestuurder, die eveneens lichte verwondingen opliep, onder invloed van alcohol reed, trok het parket onmiddellijk zijn rijbewijs in voor 15 dagen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content