U2 stelt Noord-Amerikaanse tournee uit

U2-frontman Bono belandde vorige week in het ziekenhuis en onderging een spoedoperatie aan de rug. De Ierse groep moet nu meer dan 15 concerten in de V.S. en Canada uitstellen tot volgend jaar.

Hij werd zopas nog in de bloemetjes gezet voor zijn 50ste verjaardag, maar de leeftijd eist zijn tol: Bono moet na een spoedoperatie aan zijn rug de Noord-Amerikaanse tournee van U2 uitstellen.

Vorige week belandde de Ierse zanger in een ziekenhuis in München. Tijdens de voorbereidingen voor de geplande tournee deze zomer liep hij een blessure op die een tijdelijke en gedeeltelijke verlamming in de benen tot gevolg had. De spoedoperatie die volgde is goed afgelopen, maar toch moet Bono het een tijdje kalmaan doen om te rehabiliteren.

U2 zou op 25 juni ook headlinen op het Britse Glastonbury Festival, maar zal daar dus naar alle waarschijnlijkheid niet verschijnen. De Belgische concerten in het Koning Boudewijnstadion in september komen voorlopig niet in het gedrang.

De huidige tournee van de Ierse rockband is het tweede deel van hun U2 360º Tour, een ongezien spektakel met een gigantische klauw als podium. Miljoenen fans kochten tickets voor de razendsnel uitverkochte concerten. Volgens manager Paul McGuinness is Bono dan ook enorm teleurgesteld. “Hij voelt zich verschrikkelijk dat hij deze shows moet missen en we werken zo snel als we kunnen samen met Live Nation om ze te herprogrammeren voor volgend jaar”, aldus McGuinness.

Sanne Jehoul

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content