U2, Bon Jovi en Elton John best verdienende muzikanten van het jaar

U2, Bon Jovi en Elton John prijken bovenaan op de ‘best verdienende muzikanten’-lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes. De mannen worden nipt gevolgd door Lady Gaga en Michael Bublé.

Ieder jaar maakt het Amerikaanse magazine Forbes een lijst bekend van internationale muzikanten die het afgelopen jaar het meest verdienden. Aanvoerder van deze ranking is, net zoals vorig jaar, de Ierse band U2 die maar liefst 195 miljoen dollar het afgelopen jaar verdiende. Dat is voornamelijk het gevolg van het blijvende succes van hun ‘360’- wereldtour. Zilver gaat naar Bon Jovi. Zijn tour leverde hem ongeveer 125 miljoen dollar op. Elton John staat op de derde plaats en verdiende zo’n 100 miljoen dollar.

De extravagante popzangeres Lady Gaga staat op de vierde plaats met 90 miljoen dollar en wordt gevolgd door de Canadese crooner Michael Bublé die de top vijf afsluit met 70 miljoen dollar. Komen eveneens in deze top tien voor: Paul McCartney, The Black Eyed Peas en Justin Bieber. Sterren als Usher, Taylor Swift en Katy Perry vallen net buiten de top tien.

De top tien best verdienende muzikanten volgens Forbes:

1. U2: 195 miljoen dollar

2. Bon Jovi: 125 miljoen dollar

3. Elton John: 100 miljoen dollar

4. Lady Gaga: 90 miljoen dollar

5. Michael Buble: 70 miljoen dollar

6. Paul McCartney: 67 miljoen dollar

7. The Black Eyed Peas: 61 miljoen dollar

8. The Eagles: 60 miljoen dollar

9. Justin Bieber: 53 miljoen dollar

10. Dave Matthews Band: 51 miljoen dollar

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content