Tyler, The Creator mag Verenigd Koninkrijk niet meer binnen door zijn teksten

Tyler, The Creator, voormalig brein van Odd Future, mag voor drie tot vijf jaar het Verenigd Koninkrijk niet meer binnen. De reden zijn de controversiële teksten die hij in 2009 voor zijn albums Bastard en Goblin schreef.

Normaal zou Tyler, The Creator dit weekend op de Britse festivals Leeds en Reading spelen. Maandag meldde hij echter aan zijn fans dat die optredens niet zullen doorgaan. De reden van zijn afzegging wilde hij toen niet prijsgeven. Twee dagen later deed hij dat wel. “Op basis van teksten uit 2009 ben ik voor drie tot vijf jaar niet welkom in het Verenigd Koninkrijk”, schreef de rapper op Twitter.

Christian Clancy, Tylers manager, gaf later meer uitleg in een lange brief op Tumblr. ‘Volgens de autoriteiten moedigen de teksten van Tyler geweld en intolerantie tegenover holebi’s aan’, gaf Clancy te kennen. ‘Ik ben een beetje verward over de beslissing. Tyler is al twintig keer in het Verenigd Koninkrijk geweest, zonder incidenten.’ Clancy verdedigt Tylers oude teksten geenszins, maar vraagt om begrip. ‘Tyler was toen 18. Ik steun hem om wie hij vandaag is.’

Tyler, The Creater komt bijna constant in de problemen komt door zijn teksten. Deze maand nog cancelde de hiphopper een tournee in Australië na protest van een feministische organisatie. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content