Tyler, the Creator: de controversemaker

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) heeft zwaar uitgehaald naar de nieuwste hiphopsensatie Tyler, the Creator. De homofobe uitspraken van de 20-jarige sufgehypete hiphopster van Odd Future vallen niet bij hen – en velen met hen – in de smaak.

GLAAD, een Amerikaanse organisatie die zich inzet om homofobie en discriminatie op basis van seksuele geaardheid te bestrijden, heeft stilletjes aan genoeg van de homofobe uitspraken van Tyler, the Creator. De organisatie zal vanaf nu aan de songteksten van de ophefmakende hiphopper nauwlettend in het oog houden.

Reden voor deze actie? Sara Quin, de ene helft van het Canadese rockduo Tegan and Sara, schreef een open brief naar Tyler, the Creator om zijn ophefmakende uitspraken aan de kaak te stellen. Waarop de stoere hiphopper op zijn Twitter antwoorde met: ‘If Tegan And Sara Need Some Hard Dick, Hit Me Up!’

De tweet viel absoluut niet in de smaak van de Amerikaanse homoseksuele en lesbische organisatie GLAAD. Zij reageerden als volgt: ‘Tyler has said in interviews that he is not homophobic, yet his Twitter feed and rhymes are rampant with anti-gay slurs and references. His defense that “people take things too seriously” or that he’s “just a kid” is inexcusable.’ Alles wat Tyler The Creator vanaf nu in de media verkondigt, zal door hen nauwgezet in de gaten worden gehouden.

Lees hier de open brief van Sara Quin aan Tyler The Creator.

Bekijk ook eens zijn provocerende Twitter.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content