Twisted Sister stopt er (bijna) mee

© Rudy De Doncker/GMM

De New Yorkse glamrockers Twisted Sister houden het volgend jaar – na een allerlaatste tournee – voor bekeken. Vorige maand overleed drummer A.J. Pero, maar volgens de band stond het besluit al eerder vast.

Twisted Sister trekt volgend jaar de stekker uit. Dat meldt een woordvoerder van de band, drie weken na het plotse overlijden van drummer A.J. Pero. Naar verluidt werd de beslissing om ermee te stoppen net vóór de tragische gebeurtenis genomen.

Het vijftal uit het Amerikaanse Long Island bestaat al sinds 1972, maar het was wachten tot 1982 op de doorbraak met het debuutalbum ‘Under the Blade’, waarop gekozen werd voor een combinatie van traditionele heavy metal, pure rock-‘n-roll en een snuifje vroege seventies glamrock.

Twisted Sister scoorde de jaren daarop hits met ‘We’re Not Gonna Take It’ en ‘I Wanna Rock’, maar hield het in 1987 en na vier studioalbums voor bekeken. Sinds 1998 treedt de groep opnieuw op en vestigde ze een behoorlijke live-reputatie. Zo pakte ze in 2012 en 2013 met de vingers in de neus en een set vol pretentieloze rock ‘n’ roll de weide van Graspop in.

Volgend jaar trekken ze voor de laatste keer op muzikale rondreis onder de noemer ‘The Forty and Fuck It’. Mike Portnoy, voormalig drummer bij metalband Dream Theater, zal voor de gelegenheid de plek van A.J. Pero innemen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content