‘Tweede Pennenzakkenrock ‘PZK’ op boogscheut van Zilvermeer’

Er wordt fel geruziet om Pennenzakkenrock. De provincie Antwerpen gaat opnieuw organisatie in handen nemen. Relax, de vorige organisator, komt nu met een eigen versie van het kinderfestival.

Relax, het bedrijf dat door de provincie Antwerpen wordt opzijgeschoven als organisator van het kinderfestival Pennenzakkenrock aan het Molse Zilvermeer, betreurt de communicatie van de provincie over het bestaande conflict. Het bedrijf ontkent formeel dat er de voorbije edities problemen waren met de veiligheid en wil zelf doorgaan met verschillende festivals onder de naam ‘PZR’.

Naast Pennenzakkenrock organiseert Relax elders ook een ‘Beach’ en ‘Ardennes’ versie van het kinderfestival. Voor al die evenementen waren de voorbereidingen voor 2013 volgens het bedrijf al volop aan de gang toen het enkele weken geleden op de hoogte werd gebracht van de beslissing van de provincie.

‘Als ze niet tevreden waren, hadden ze dat moeten zeggen de dag na het festival en niet na vier maanden. Uiteraard waren wij al volop bezig met de organisatie en promo voor volgend jaar’, zegt Geert Torfs van Relax.

‘We willen ook onze werking niet in gevaar brengen en zullen dus doorzetten. Wat Pennenzakkenrock betreft, komt er een festival op een boogscheut van het Zilvermeer.’ Torfs wijst erop dat Relax de naam ‘PZR’ liet beschermen.

Volgens Torfs ligt enkel een persoonlijke vete met Zilvermeer-directeur Jean-Pierre Bulens aan de basis van het conflict. ‘Over de veiligheid waren politie en hulpdiensten erg tevreden. En ook het bewaren van de ‘eigenheid’ is onzin: wij hebben Pennenzakkenrock net gered en de negatieve spiraal op vlak van het aantal bezoekers doorbroken. Het educatieve luik was trouwens net ons idee.’ (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content