Tweede Maanrock-dag lokt zo’n 40.000 muziekliefhebbers naar Mechelen

© iStockphoto

In Mechelen is de tweede dag van gratis festival Maanrock afgesloten. Alles lijkt erop dat het een zeer succesvolle editie wordt. Het aangename zomerweer en de gevarieerde line-up spelen hier zeker een rol in.

De 19de editie van Maanrock werd vrijdagavond afgetrapt en lokte die avond al zo’n 10.000 bezoekers naar de Mechelse binnenstad. De toegang tot de IJzerenleen, waar het Feestpodium staat, moest tijdens het optreden van Tourist LeMC verschillende keren worden afgesloten door de politie om een overrompeling tegen te gaan. Hiermee was de openingsavond, die heel toevallig onder een volle maan kon doorgaan, een immens succes.

Zaterdag werd naast het Feestpodium, het Klassiek podium en het Apart podium ook het Groot podium op de Grote Markt in gebruik genomen en vonden volgens de organisatie ruim 40.000 mensen hun weg naar de Mechelse binnenstad. De dag begon rond 13u met een beiaardconcert op de Sint-Romboutstoren dat door heel wat mensen gesmaakt werd.

Daarna was het vooral uitkijken naar The Rhythm Junks, die normaal gezien op 13 augustus op Parkpop mochten aantreden, maar dat optreden werd door het stormweer geannuleerd. De Maanrock-organisatie besloot daarop om de groep een plaatsje op het Apart podium te geven, waar ze het publiek alsnog konden overtuigen van hun muzikale kunde. Balkan Beat Box zorgde voor de sfeer op de Grote Markt, later volgen nog The Subs. De dag wordt feestelijk afgesloten door DJ Tom Barman, Sioen en Rakka.

De lokale politie laat weten dat de tweede festivaldag, net als de eerste, zonder noemenswaardige incidenten verliep.

Vandaag staat de laatste Maanrock-dag op het programma. Vanaf 12u beginnen de lokale fanfares, harmoniëen en brassbands aan hun optredens in het Hof van Busleyden, tegen 15u starten met de KetnetBand en DJ Fonkee Monk ook de optredens op de Grote Markt en de IJzerenleen. Bart Peeters sluit Maanrock 2015 af rond 23.30u. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content