Tweede editie ‘TUNES a jazz night’ in Gent

De School of Arts van de Hogeschool Gent en Flat Nine vzw slaan opnieuw de handen in elkaar voor de tweede editie van ‘TUNES a jazz night’. Het initiatief brengt jazz naar de Gentse binnenstad en geeft jonge artiesten een podium.

Op dinsdag 30 april zullen er op elke straathoek in Gent jazzy tonen te horen zijn. Het jonge initiatief ‘TUNES a jazz night’ is aan zijn tweede editie toe en koos opnieuw Gent uit als locatie. De jazzscene is er sowieso al uitgebreid en er zijn voldoende concertzalen, clubs en muziekcafés die de studenten van de School of Arts een podium willen aanbieden.

De dag gaat van start met de jazzstraatparade ‘Die Verdamte Spielerei/Dixielandformatie studenten Conservatorium’ doorheen de straten van Gent. Daarna volgt er een lecture performance van Maarten Weyler, voormalig artistiek directeur bij Jazz-Studio en huidig departementshoofd van het Hogeschool Gent Conservatorium. Voor een uitbundig muzikaal intermezzo zakt u later af naar de Kiosk op de Kouter. Daar zal er in openlucht een bigbandoptreden doorgaan. Degenen die jazz graag combineren met een whisky of een frisse pint kunnen terecht op zestien verschillende locaties in de Gentse binnenstad. De avond wordt afgesloten met een afterparty in Trefpunt.

‘TUNES a jazz night’ biedt optredens aan van onder andere Binti. Deze zes zingende zussen maakten hun eigen geluid en traden daarmee op op straat en op kleinere festivals. Ze werden al opgemerkt door Sioen en Flip Kowlier. Ook Nordmann, de winnaar van de Muziek Mozaïek jazzwedstrijd 2012, zal voor een verrassende muzikale belevenis zorgen. Het internationaal quartet bestaat uit vier muzikanten met uiteenlopende achtergronden. Ze halen hun inspiratie uit jazz, rock en alle muziek waar improvisatie centraal staat.

Een lijst met alle deelnemende artiesten en locaties vind je hier. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content