Tweede dag Couleur Café trekt 25.000 bezoekers ondanks regen

Burning Spear © Wouter Van Vaerenbergh

Zo’n 25.000 mensen zijn zaterdag afgezakt naar het Couleur Café-festival op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel.

Het festival was daarmee niet uitverkocht maar beleefde wel weer een topdag, ondanks de regenbuien, zo meldt woordvoerster Irene Rossi.

De bezoekers zagen en hoorden onder meer Keziah Jones en Laura Mvula aan het werk en mogen vanavond nog genieten van Ben Howard en The Subs. Tussendoor trok het Holi Couleur-feest ook heel wat enthousiaste deelnemers.

“Het is een idee dat we gehaald hebben bij Indische Holi-feest, waarbij mensen bestrooid worden met verfpoeder”, zegt Irene Rossi, woordvoerster van Couleur Cafe. “Tussen 20.30 uur en 21.30 uur werd er elke 5 à 10 minuten verfpoeder in de lucht gegooid, op een teken van een dj op het podium. Op die momenten was er ook een Bollywood flashmob. Wie eraan heeft deelgenomen, is zowat onherkenbaar door alle verfkleuren maar vond het reuzeleuk.”

De organisatoren zijn in ieder geval tevreden over de tweede festivaldag. “Het is vandaag opnieuw zeer goed verlopen”, gaat Irene Rossi verder. “De regen hadden we niet besteld en hebben we toch gekregen maar het publiek heeft er heel cool op gereageerd. De verkoop is de hele dag doorgegaan en ook voor morgen/zondag zijn er nog kaarten beschikbaar, zowel online als aan de kassa’s.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content