Twee singles voor Arcade Fire

De Canadese indierockers brengen twee verschillende singles uit. De ene is bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt, de andere moet de Europese liefhebbers paaien.

Enkele weken geleden maakte Arcade Fire de titel en de releasedatum van hun derde plaat bekend. De langverwachte opvolger van Funeral (2004) en Neon Bible (2007) werd The Suburbs gedoopt en zal op 2 augustus op de mensheid worden losgelaten. In eenzelfde moeite lichtten ze ook een muzikaal tipje van de sluier op. Door middel van een ingenieuze applicatie kon je naar twee nieuwe nummers luisteren, het duo Suburbs/Month of May. Wij – naiëf als we zijn – dachten dan ook dat deze double A-side als eerste officiële single zou fungeren. Dat was dus buiten de inventieve Canadezen gerekend, want sinds gisteren is duidelijk geworden dat er twee andere nummers als single dienst zullen doen.

Ready To Start wordt volgens Amerikaanse radiozender 107.7 The End de Amerikaanse single, BBC hipster Zane Lowe kondigde gisteren We Used To Wait aan als first official UK single. Het is voorlopig nog afwachten welke single het Europese vasteland zal aandoen, maar je kan wel al bepalen naar welke van de twee uw persoonlijke voorkeur uitgaat. Gewoon hieronder luisteren.

Ready To Start

We Used To Wait

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content