Turtelboom bezoekt ecologisch podium op Pukkelpop

De bevoegde Vlaams minister Annemie Turtelboom vindt het onaanbaardbaar dat de cijfers zo kunnen verschillen. Daarom wil ze de opleiding aanpakken van de experten die de vaststellingen komen doen. © BELGA

Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft vrijdagnamiddag een bezoek gebracht aan Pukkelpop. Haar interesse ging uit naar Baraque Futur, een mini-festival dat in de hoek van Pukkelpop wordt georganiseer en volledig van energie wordt voorzien door groene stroom.

.

De ontvangst op Pukkelpop was bijzonder hartelijk: organisator Chokri Mahassine kent Turtelboom, minister van Energie nog vanuit de periode dat ze samen in het parlement zetelden. Vrijwel onmiddellijk kreeg ze een rondleiding door Baraque Futur, het energiezuinige stukje van Pukkelpop. Alle stroom wordt geleverd door zonnepanelen, windenergie en zelfs door een dansvloer die dankzij de mensenmassa energie kan opwekken.

Chokri toonde zijn dankbaarheid om dit project te realiseren aan de partners, met name de energieleverancier Eneco en zo’n 300 studenten van de hogeschool UCLL. “We hopen met dit soort experimenten om anderen te inspireren”, zei Chokri. “We willen telkens voortrekker zijn om een stapje verder te gaan in het aanwenden van duurzame energiebronnen. De aanwezigheid van de minister, die haar interesse en steun betuigt, is belangrijk voor ons.”

Minister Turtelboom was blij met wat ze te zien kreeg. “Het is mijn droom om ooit klimaatneutraal onze energie te kunnen opwekken via duurzame energiebronnen”, zei de minister. “Projecten zoals deze Baraque Futur zijn nodig om de mogelijkheden uit te testen.” De eerste resultaten van het project zijn alvast veelbelovend. De eerste dag werd 96 procent van de stroom die nodig was voor de catering, het podium en andere voorzieningen, opgewekt door de groene energiebronnen. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content