Tupac Shakur populairste artiest bij de Britse gevangenen

Volgens de National Prison Radio, het radiostation voor Britse gevangenen, is de voormalige gangstarapper Tupac Shakur de populairste artiest in de bak.

Ook de Britse gedetineerden hebben zo hun favorieten als het op muziek aankomt. Volgens de National Prison Radio, die bij zowat 84.000 gevangenen voor afleiding en ontspanning moet zorgen, is de Amerikaanse gangstarrapper Tupac Shakur de populairste artiest. Tupac, zelf niet de allerbraafste, is overigens de allereerste artiest met een nummer één-album terwijl hij zelf in de gevangenis zat. In 1996 werd hij op 25-jarige leeftijd vermoord.

Ook Vybz Kartel doet het goed bij de Britse bajesklanten. De Jamaicaanse dancehall-artiest, ook al vaste klant bij de afdeling justitie, staat op nummer twee van de aanvraaglijstjes, vóór de Engelse rapper K Koke en de Amerikaanse zangeres Rihanna. De popster is overigens de enige vrouw die aanslaat in de bak. In de top-20 komen voor de rest enkel mannen voor.

Een dj van National Prison Radio heeft alvast een uitleg voor de populariteit van Tupac. ‘Luisteren naar heavy muziek kan dienen als een ‘gezonde’ uitweg voor het gevangenisleven.’ (DB)

Volledige top 20

1. Tupac
2. Vybz Kartel
3. K Koke
4. Rihanna
5. Drake
6. Akon
7. Metallica
8. Pink Floyd
9. Biggy Smalls
10. Gyptian
11. Jah Cure
12. Slipknot
13. UB40
14. Bob Marley
15. Lil Wayne
16. Eminem
17. Evanescence
18. Mavado
19. Devlin
20. Giggs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content