Triggerfinger grootste slokop met vier MIA’s

Met vier prijzen is Triggerfinger de grote winnaar van de MIA’S. Netsky was zes keer genomineerd, maar mocht slechts twee MIA’s mee naar huis nemen.

Triggerfinger is het grootste prijsbeest van de MIA’s geworden. De populaire rockers haalden vier Vlaamse muziekprijzen binnen, waaronder die van Hit van het Jaar, met “I Follow Rivers”. Deze prijs werd door de kijkers zelf gekozen, tijdens de liveuitzending op Eén.

De MIA’s werden dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. Triggerfinger kreeg ook de MIA in de categorieën “Alternative”, “Groep” en “Live Act”.

Voor de Hit van het Jaar waren ook nog Marco Z (I’m a Bird) en Netsky (Come Alive) genomineerd. Die laatste had de meeste nominaties (zes) maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met twee MIA’s: in de categorie “Dance” en “Solo Man”. Marco Z won de MIA voor “Doorbraak van het jaar”.

De klassieke componist Jef Neve won twee van de Vlaamse muziekprijzen, in de categorie “Auteur-componist” en “Muzikant”.

De MIA voor “Beste Album” ging naar Balthazar (Rats). In de categorie “Nederlandstalig” won ’t Hof van Commerce. Milow won in de reeks “Pop”, Selah Sue in de categorie “Solo Vrouw”. De MIA voor “Videoclip” ging naar Willow (Sweater), die van “Vlaams Populair” naar De Romeo’s.

De Kreuners werden beloond voor hun carrière met de MIA “Lifetime Achievement”. De prijs voor “Artwork” tenslotte ging naar Creature With The Atom Brain (The Birds Fly Low). (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content